Converge

Studio Project

Sun Valley | Denver, Colorado

This project aimed to improve the industrial zones of Sun Valley  by providing access, community amenities, reinvigorated economy, and improved water quality systems. 

Through the implementation of multi-use, layered space and forms, the edge of the flood zone can be activated for community and regional use. This main street makes use of often overseen, in-between space, bringing life to the convergence of a regional park and active industrial site in addition to providing circulation connections. The space is taken from a back-alley to a thriving community space that can include food trucks, basketball/sport courts, social hills, skatable green infrastructure, adventure play bio-swales, community art platforms, and the like. 

Renders Auto-CAD, Rhino, Photoshop, Illustrator.

Entrance
Entrance

press to zoom
The Convergence.
The Convergence.

Sun Valley is marked by the convergence of many things: Urban vs. Natural, Industrial vs. Cultural. This struggle of two imposing forces to inhabit the same space results in moments of beautiful turbulence and compression. Much like when two tectonic plates meet: one subsumes the other but in doing so creates friction and heat resulting in moments of explosion and eruption.

press to zoom
Court: Evening
Court: Evening

press to zoom
Entrance
Entrance

press to zoom
1/13
Converge.jpg